Seuramme on ollut ja on edelleen erähenkisten ja eräilystä pitävien ihmisten oma seura. Toimintamme on tarjonnut jo vuosikymmenien ajan kaikille -vauvasta vaariin- mahdollisuuden oppia ja tutustua lappilaiseen luontoon.

Historiaa

Sodankylän Erämiehet ry. on perustettu 30.1.1953 Sodankylässä Ravintola Polariksessa. Yhdistysrekisteriin seuramme hyväksyttiin 26.11.1953. Seura on liittynyt aikojen saatossa seuraaviin järjestöihin:

  • Suomen Kennelliitto 18.3.1955, Lapin kennelpiiri
  • Suomen Pystykorva- ja Ajokoirajärjestöihin 1965
  • Suomen Yleiseen Metsästäjäliittoon 18.4.1956, josta seura erosi vuonna 1963 ja liittyi uudelleen vuonna 1982 (nykyinen Suomen Metsästäjäliitto Lapin piiri)
  • Suomen Kalamiesten Keskusliittoon (SKK) Lapin Kalamiespiiriin 28.4.1959 (kalapuolen aikaisemmat järjestöt lakkautettu 2010 ja 2011)
  • Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöön, Lapin Vapaa-ajankalastajat ry:n 20.5.2005.
  • Seuramme on kuulunut myös Suomen Voimistelu- ja Urheiluliittoon sekä Suomen Ampumaurheiluliittoon.
  • Seuramme aktiivijäsenten ideoimana ja kehittämänä on syntynyt metsästäjätutkinto, joka on edelleen käytössä valtakunnallisesti.

Nykyisin seuramme kuuluu Suomen Kennelliittoon, Suomen Metsästäjäliittoon ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöön. Seuramme jäseniä on edustettuna kaikissa edellä mainituissa valtakunnallisissa järjestöissä sekä Lapin piiriorganisaatioissa.

Nykypäivä

Seuramme järjestää joka vuosi käyttökokeita metsästyskoirille, onginta- ja pilkkikisoja, ammuntaharjoittelua sekä erilaisia koulutuksia (esim. tuomarikoulutuksia haukkukokeisiin). 

Kelopahta (Porttipahdalla) ja Kaitalampi (Vasakairassa) ovat seuran omistamia eräkämppiä, jotka ovat jäsenistön käytössä jäsenhintaan. Talkoopäivät kämpillä ja hirvipeijaiset kirkonkylällä kuuluvat seuramme joka vuotiseen ohjelmaan. 

Seura on myös vuosien varrella investoinut kalustoon, joka on jäsenistön käytössä, esimerkkinä mainittakoon kota ruoteineen. Tarkempaa tietoa kalustosta saa kalustonhoitaja Vesa Kuusiluomalta p. 0400-128 671.

Ideoita toimintaan ja sen kehittämiseen otetaan mielellään vastaan.